hits

Velkommen til S3

18.01.2016 - 18:40 Ingen kommentarer

Dette innlegget blir på mange måter min første leder.

Tirsdag 12. januar lanserer vi Side3 Stiltips (S3): Norges egen nettside for herremote.

 

Når jeg nå går inn i stillingen som moteansvarlig i Side3 - Norges største magasin for menn -  er det med stor stolthet og en god dose frykt. Stolthet fordi det er en glede å få lov til å lede en nysatsning på et felt som vokser så enormt raskt. Frykt fordi det ligger et stort ansvar i å forsøke å tilpasse produktet på en måte slik at flest mulig skal kunne ha glede av det.

En ting er likevel klart: Det er fryktelig spennende. Og det er virkelig på tide.

 

Det er på høy tid at mannfolk med interesse for stil blir tatt på alvor, og får et tilbud hvor de kan finne det perfekte antrekket, de største trendene, de beste butikkene, og de viktigste motenyhetene. 

Da jeg begynte i Mediehuset Nettavisen med ansvar for kommersiell mote og shopping, uttrykte jeg tidlig at jeg ønsket å starte en satsning myntet kun på menn. Flere var skeptiske til om det var et marked for det i Norge. Men jeg ga meg ikke, og fortsatte å pushe på for å kjøre mer herrestoff.

Og jeg føler jeg har lov til å si at det har funket.

 

Det siste året har inntektene for mote i Mediehuset Nettavisen tredoblet seg, i takt med at vi har hatt mye større fokus på mote for nettopp menn. Det er tydelig at norske menn er interessert i hvordan de kler seg.

 

"Fashions fade, style is eternal" er en velkjent klisjé. Sitatet skal komme fra den avdøde designeren Yves Saint Laurent, og om jeg får lov, vil jeg gjerne diskutere det en smule.

Motene og trendene falmer kanskje etterhvert, men det som er spennende med faget er at de som regel vender tilbake - ofte i ny innpakning.

 

Denne sesongen har vi innhentet trender fra mange tiår tilbake. Motebildet har handlet mye om 70-tallets rock-look, med grafiske elementer, og for gutta har dette skjedd i samspill med 40-tallets vide ullbukser og dresser. Utover våren og sommeren kommer vi til å avlegge 90-tallet et besøk, samt atter en gang titte ut over europeiske grenser - nærmere bestemt mot Asia.

Apropos Yves Saint Laurent er han blant annet kjent for at han i 1966 introduserte smokingen for damene, og dermed åpnet opp for androgynitet. Han var også en av få som hentet mye inspirasjon fra steder langt utenfor Europa. Begge disse trendene har nå fått en gjenopplivning, også på herrefronten.

Et sted på veien skiftet det androgyne bildet over fra å bare handle om at damene kunne gå i guttas klær, til at store motehus som Gucci og Burberry har åpnet opp for at menn skal kunne bruke både rysjer og blonder. Kanskje ikke noe for alle, men da kan man trøste seg med at moten svinger konstant. Style is eternal, og du skal få lov til å beholde din egen stil.

Men du skal samtidig få muligheten til å bli inspirert til å utvide repertoaret ditt.

 

Min jobb er å opplyse deg både om hva designerne foreslår, og samtidig komme med forslag til hva både jeg og resten av teamet mener kan se bra ut på menn. Med Side3 Stiltips håper vi at vi kan bringe moten tilbake til norske menn. At vi gutta i Norge kan vise at vi også er på samme stilnivå som våre skandinaviske naboer, og ikke minst resten av den moderne verden. For vi har absolutt muligheten og ressursene til det.

 

Jeg gleder meg til lanseringen av S3 neste tirsdag, og krysser fingrene for at du kommer til å finne noe du liker der. Og husk: Det er alltid lov å si ifra, korrigere og etterlyse.

Rett før vi åpner portalen går turen til London, til herrenes egen moteuke, London Collections: Men (LC:M). Her skal vi finne mer inspirasjon og hente inn informasjon til deg, samt gjøre en rekke store og spennende intervjuer, som vi gleder oss til å servere deg fremover.

Kanskje du kommer til å besøke S3 daglig, kanskje ukentlig, kanskje nesten aldri. Vit at du uansett alltid er hjertelig velkommen.

Tusen takk for at du vil være med videre.

 

Daniel

 



 

Instagram: @danielbratterud

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar