hits

Klassiske herretrender på London Fashion Week

18.01.2016 - 18:41 Ingen kommentarer

De fleste har vel hørt om det erkebritiske merket Barbour, som er kjent for sine klassiske ytterjakker med vokset overflate. Jakkene er vilt populære både i det britiske aristokratiet samt hjemme i Norge, hvor de ofte er å se på menn med sans for kvalitet.

Vi er som kjent i London, for herrenes egne Fashion Week (LCM), og siden den britiske hovedstaden ofte er kjent for villere og mer utforskende mote, var det godt å se at et så klassisk merke som Barbour fortsatt leverer.

Noe av styrken til Barbour ligger i klassisk design med fokus på detaljer. Her er det ofte materialene som står i fokus, og ikke minst fôret. Merket handler ikke om å skryte av logoer og ekstrem design, men heller om uslåelig kvalitet, og spesielt fôr i mønstre som representerer britisk historie.

Høst- og vinterkolleksjonen er tredelt, i seksjonene Night Watch, Ancient Tartan og samarbeidet Barbour x White MountaineeringNight Watch er inspirert av den britiske marinen på slutten av 1800-tallet, og hver jakke er oppkalt etter klokkene som regulerte seilernes vaktskift ombord. Her leverte Barbour mye sort, med innovative, tekniske stoffer, større variasjon i lengder og detaljer i lommer og glidelåser. De voksede jakkene er selvsagt vanntette, og en ekstra detalj er at tartan-mønsteret er det som ble brukt av 3. bataljon i the Royal Regiment of Scotland.


Ancient Tartan fokuserer på et av de mest eksklusive tartan-mønstrene i Barbours jakkefôr fra storhetstiden på 90-tallet. Designet kommer fra Ayrshire-distriktet på den skotske vestkysten, hvor familienavnet Barbour stammer fra, helt tilbake til 1300-tallet. De sofistikerte fargene som går igjen er toner i gult, krem og grønt, pakket inn i en elegant silhuett

 

Barbour x White Mountaineering er en kapsulkolleksjon (nå i sin fjerde sesong), som er umiskjennelig Barbour, med White Mountanerings signaturstil. Her er det en større bruk av farger og print, med et klassisk fôr i Barbour-stil.


Og mens vi venter på at AW16-kolleksjonen skal komme i butikk, er dette noen av mine klare favoritter man kan få tak i akkurat nå:

 

 

+ follow Side3  \ APPRL

 

Instagram: @danielbratterud

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar