hits

Min andre dag på båten Skattejakten.LIVE

20.06.2017 - 14:45 Ingen kommentarer

Andre dag, og første intervjudag, var i Reine. Igjen må jeg si: Helt magisk!

Jeg har sikkert blitt en nyklekket Nordland-entusiast nå, men fy F*** så flott det er her.

Vi starta dagen på Bringen kaffebar, som var den gamle sykestua i Reine. Der fikk vi se lokale interiørskatter og smake deres "Ondskapsfulle Sjokoladekake" på det berømte loftet deres. Anbefales så absolutt, spesielt som et stopp om du for eksempel skal gå Reinebringen.

Deretter møtte vi Sandro Della Mea på ReineAdventure, som kunne fortelle oss om noe av det enorme aktivitetstilbudet de har der oppe. Så gjorde vi et innslag fra Norges (eller verdens?) minste sportsbutikk, Lofotsportbua. Så mye fantastisk rart og rått de har her oppe.

Etter en kjapp pust i bakken tok vi turen til den sagnomsuste fiskerestauranten til Anita på Sakrisøy, Anitas Sjømat. Jeg visste ikke at det fantes så mange nordnorske delikatesser. Fiskeburgeren med laksesashimi og ferske reker anbefales på det sterkeste!

Deretter gjorde vi et intervju med fotballspilleren Mats Møller Dæhli, som har Sakrisøy som har sitt pustehull i sommerferien. Han og familien bodde i en helt fantastisk rorbu med en vill utsikt, og de delte mange av sine skjulte skatter med oss. Sjekk utsikten.

Dernest tok dagen en uventet vending, da vi plutselig fikk beskjed om at vi skulle stå på SUP, eller Stand Up Paddle. Vi ble ledet av Michael Gylseth som driver Sakrisøy Rorbuer, og som har et aktivitetstilbud man skal lete lenge etter. Jeg er som kjent ikke den største vannymfen, men har lovt å ta utfordringene på strak arm, og joina til slutt. Det pinlige resultatet kan du se her.


Etter SUP fikk vi tatt en deilig dusj, typ i en skikkelig dusj (!) før vi gikk ned til havkanten for middag på Underhuset restaurant sammen med Michael.

Vi ble plassert på et bord med havutsikt (såklart), og fikk servert en fantastisk middag bestående av alt fra hval og ørret til reker og torsk til hjemmelaget is - alt fisket og produsert lokalt.

Altså, Lofoten er en smaksopplevelse i seg selv, og jeg blir nesten like overrasket over hver bit. Lokalt er åpenbart the sh*t, har jeg ettertrykkelig lært.

For å være skikkelig nordlendinger tok vi en såkalt Lofoten-Uber. Det vil si: Vi ble kjørt over sundet i ei lita jolle, for å slappe av og lade batteriene før vi skulle seile videre til Ballstad. Men så...

Plutselig blir vi vekket av Jens midt på natta, som hamrer på døra og roper "det er spekkhoggere her!".

Cathrine og jeg bokstavelig talt kaster av oss dynene og pælmer på oss de nærmeste plaggene vi kan finne - kameraer i hånd.

Opp på dekk. Og der er de: En hel spekkhoggerfamilie.

Det er virkelig noe av det mest spektakulære jeg har vært med på. Flokken fulgte båten vår utover havet, og hoppet opp og blåste vann bak akteren. Det er noe jeg ikke hadde forventa å oppleve i det hele tatt. For et eventyr vi er på!

Nå går turen til Ballstad hvor vi skal besøke Sareptas Hus og Lofoten Wool, samt besøke Aalan Gård og ikke minst sitte i juryen i en nordnorsk kokkekonkurranse. Følg med videre HER.

 

Follow me on Instagram: @danielbratterud

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar