hits

Min andre dag p bten Skattejakten.LIVE

Andre dag, og frste intervjudag, var i Reine. Igjen m jeg si: Helt magisk!

Jeg har sikkert blitt en nyklekket Nordland-entusiast n, men fy F*** s flott det er her.

Vi starta dagen p Bringen kaffebar, som var den gamle sykestua i Reine. Der fikk vi se lokale interirskatter og smake deres "Ondskapsfulle Sjokoladekake" p det bermte loftet deres. Anbefales s absolutt, spesielt som et stopp om du for eksempel skal g Reinebringen.

Deretter mtte vi Sandro Della Mea p ReineAdventure, som kunne fortelle oss om noe av det enorme aktivitetstilbudet de har der oppe. S gjorde vi et innslag fra Norges (eller verdens?) minste sportsbutikk, Lofotsportbua. S mye fantastisk rart og rtt de har her oppe.

Etter en kjapp pust i bakken tok vi turen til den sagnomsuste fiskerestauranten til Anita p Sakrisy, Anitas Sjmat. Jeg visste ikke at det fantes s mange nordnorske delikatesser. Fiskeburgeren med laksesashimi og ferske reker anbefales p det sterkeste!

Deretter gjorde vi et intervju med fotballspilleren Mats Mller Dhli, som har Sakrisy som har sitt pustehull i sommerferien. Han og familien bodde i en helt fantastisk rorbu med en vill utsikt, og de delte mange av sine skjulte skatter med oss. Sjekk utsikten.

Dernest tok dagen en uventet vending, da vi plutselig fikk beskjed om at vi skulle st p SUP, eller Stand Up Paddle. Vi ble ledet av Michael Gylseth som driver Sakrisy Rorbuer, og som har et aktivitetstilbud man skal lete lenge etter. Jeg er som kjent ikke den strste vannymfen, men har lovt ta utfordringene p strak arm, og joina til slutt. Det pinlige resultatet kan du se her.


Etter SUP fikk vi tatt en deilig dusj, typ i en skikkelig dusj (!) fr vi gikk ned til havkanten for middag p Underhuset restaurant sammen med Michael.

Vi ble plassert p et bord med havutsikt (sklart), og fikk servert en fantastisk middag bestende av alt fra hval og rret til reker og torsk til hjemmelaget is - alt fisket og produsert lokalt.

Alts, Lofoten er en smaksopplevelse i seg selv, og jeg blir nesten like overrasket over hver bit. Lokalt er penbart the sh*t, har jeg ettertrykkelig lrt.

For vre skikkelig nordlendinger tok vi en skalt Lofoten-Uber. Det vil si: Vi ble kjrt over sundet i ei lita jolle, for slappe av og lade batteriene fr vi skulle seile videre til Ballstad. Men s...

Plutselig blir vi vekket av Jens midt p natta, som hamrer p dra og roper "det er spekkhoggere her!".

Cathrine og jeg bokstavelig talt kaster av oss dynene og plmer p oss de nrmeste plaggene vi kan finne - kameraer i hnd.

Opp p dekk. Og der er de: En hel spekkhoggerfamilie.

Det er virkelig noe av det mest spektakulre jeg har vrt med p. Flokken fulgte bten vr utover havet, og hoppet opp og blste vann bak akteren. Det er noe jeg ikke hadde forventa oppleve i det hele tatt. For et eventyr vi er p!

N gr turen til Ballstad hvor vi skal beske Sareptas Hus og Lofoten Wool, samt beske Aalan Grd og ikke minst sitte i juryen i en nordnorsk kokkekonkurranse. Flg med videre HER.

 

Follow me on Instagram: @danielbratterud

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar