hits

januar 2016

Møte med Tommy Hilfiger i London

Jeg var akkurat i London for herrenes moteuke London Collections Men. Der fikk jeg også et eksklusivt intervju med selveste Tommy Hilfiger, som du kan lese her.

Hilfiger var der for å lansere sin nye kleslinje THFLEX Rafael Nadal Edition, som er en revolusjonerende ny dresstype, for bevegelighet og komfort.

Det skal sies at Hilfiger var en overraskende sprek 64-åring, og en sjukt hyggelig og ikke minst inspirerende fyr. Les hele intervjuet her.

 

  

Det siste bildet har jeg valgt å kalle "Halla, kompis.".

 

Instagram: @danielbratterud

 

Klassiske herretrender på London Fashion Week

De fleste har vel hørt om det erkebritiske merket Barbour, som er kjent for sine klassiske ytterjakker med vokset overflate. Jakkene er vilt populære både i det britiske aristokratiet samt hjemme i Norge, hvor de ofte er å se på menn med sans for kvalitet.

Vi er som kjent i London, for herrenes egne Fashion Week (LCM), og siden den britiske hovedstaden ofte er kjent for villere og mer utforskende mote, var det godt å se at et så klassisk merke som Barbour fortsatt leverer.

Noe av styrken til Barbour ligger i klassisk design med fokus på detaljer. Her er det ofte materialene som står i fokus, og ikke minst fôret. Merket handler ikke om å skryte av logoer og ekstrem design, men heller om uslåelig kvalitet, og spesielt fôr i mønstre som representerer britisk historie.

Høst- og vinterkolleksjonen er tredelt, i seksjonene Night Watch, Ancient Tartan og samarbeidet Barbour x White MountaineeringNight Watch er inspirert av den britiske marinen på slutten av 1800-tallet, og hver jakke er oppkalt etter klokkene som regulerte seilernes vaktskift ombord. Her leverte Barbour mye sort, med innovative, tekniske stoffer, større variasjon i lengder og detaljer i lommer og glidelåser. De voksede jakkene er selvsagt vanntette, og en ekstra detalj er at tartan-mønsteret er det som ble brukt av 3. bataljon i the Royal Regiment of Scotland.


Ancient Tartan fokuserer på et av de mest eksklusive tartan-mønstrene i Barbours jakkefôr fra storhetstiden på 90-tallet. Designet kommer fra Ayrshire-distriktet på den skotske vestkysten, hvor familienavnet Barbour stammer fra, helt tilbake til 1300-tallet. De sofistikerte fargene som går igjen er toner i gult, krem og grønt, pakket inn i en elegant silhuett

 

Barbour x White Mountaineering er en kapsulkolleksjon (nå i sin fjerde sesong), som er umiskjennelig Barbour, med White Mountanerings signaturstil. Her er det en større bruk av farger og print, med et klassisk fôr i Barbour-stil.


Og mens vi venter på at AW16-kolleksjonen skal komme i butikk, er dette noen av mine klare favoritter man kan få tak i akkurat nå:

 

 

+ follow Side3  \ APPRL

 

Instagram: @danielbratterud

 

Velkommen til S3

Dette innlegget blir på mange måter min første leder.

Tirsdag 12. januar lanserer vi Side3 Stiltips (S3): Norges egen nettside for herremote.

 

Når jeg nå går inn i stillingen som moteansvarlig i Side3 - Norges største magasin for menn -  er det med stor stolthet og en god dose frykt. Stolthet fordi det er en glede å få lov til å lede en nysatsning på et felt som vokser så enormt raskt. Frykt fordi det ligger et stort ansvar i å forsøke å tilpasse produktet på en måte slik at flest mulig skal kunne ha glede av det.

En ting er likevel klart: Det er fryktelig spennende. Og det er virkelig på tide.

 

Det er på høy tid at mannfolk med interesse for stil blir tatt på alvor, og får et tilbud hvor de kan finne det perfekte antrekket, de største trendene, de beste butikkene, og de viktigste motenyhetene. 

Da jeg begynte i Mediehuset Nettavisen med ansvar for kommersiell mote og shopping, uttrykte jeg tidlig at jeg ønsket å starte en satsning myntet kun på menn. Flere var skeptiske til om det var et marked for det i Norge. Men jeg ga meg ikke, og fortsatte å pushe på for å kjøre mer herrestoff.

Og jeg føler jeg har lov til å si at det har funket.

 

Det siste året har inntektene for mote i Mediehuset Nettavisen tredoblet seg, i takt med at vi har hatt mye større fokus på mote for nettopp menn. Det er tydelig at norske menn er interessert i hvordan de kler seg.

 

"Fashions fade, style is eternal" er en velkjent klisjé. Sitatet skal komme fra den avdøde designeren Yves Saint Laurent, og om jeg får lov, vil jeg gjerne diskutere det en smule.

Motene og trendene falmer kanskje etterhvert, men det som er spennende med faget er at de som regel vender tilbake - ofte i ny innpakning.

 

Denne sesongen har vi innhentet trender fra mange tiår tilbake. Motebildet har handlet mye om 70-tallets rock-look, med grafiske elementer, og for gutta har dette skjedd i samspill med 40-tallets vide ullbukser og dresser. Utover våren og sommeren kommer vi til å avlegge 90-tallet et besøk, samt atter en gang titte ut over europeiske grenser - nærmere bestemt mot Asia.

Apropos Yves Saint Laurent er han blant annet kjent for at han i 1966 introduserte smokingen for damene, og dermed åpnet opp for androgynitet. Han var også en av få som hentet mye inspirasjon fra steder langt utenfor Europa. Begge disse trendene har nå fått en gjenopplivning, også på herrefronten.

Et sted på veien skiftet det androgyne bildet over fra å bare handle om at damene kunne gå i guttas klær, til at store motehus som Gucci og Burberry har åpnet opp for at menn skal kunne bruke både rysjer og blonder. Kanskje ikke noe for alle, men da kan man trøste seg med at moten svinger konstant. Style is eternal, og du skal få lov til å beholde din egen stil.

Men du skal samtidig få muligheten til å bli inspirert til å utvide repertoaret ditt.

 

Min jobb er å opplyse deg både om hva designerne foreslår, og samtidig komme med forslag til hva både jeg og resten av teamet mener kan se bra ut på menn. Med Side3 Stiltips håper vi at vi kan bringe moten tilbake til norske menn. At vi gutta i Norge kan vise at vi også er på samme stilnivå som våre skandinaviske naboer, og ikke minst resten av den moderne verden. For vi har absolutt muligheten og ressursene til det.

 

Jeg gleder meg til lanseringen av S3 neste tirsdag, og krysser fingrene for at du kommer til å finne noe du liker der. Og husk: Det er alltid lov å si ifra, korrigere og etterlyse.

Rett før vi åpner portalen går turen til London, til herrenes egen moteuke, London Collections: Men (LC:M). Her skal vi finne mer inspirasjon og hente inn informasjon til deg, samt gjøre en rekke store og spennende intervjuer, som vi gleder oss til å servere deg fremover.

Kanskje du kommer til å besøke S3 daglig, kanskje ukentlig, kanskje nesten aldri. Vit at du uansett alltid er hjertelig velkommen.

Tusen takk for at du vil være med videre.

 

Daniel

  

Instagram: @danielbratterud

 

Meeting Lucky Blue Smith in Berlin

Som eneste norske journalist var jeg så heldig å bli invitert til Berlin for å intervjue (sjølvaste) Lucky Blue Smith.

Fyren er jo en legende, selv om han bare er 17 år. Kanskje det var derfor han var så lugn og chill.

Egentlig fikk jeg 15 minutter til å intervjue ham, men vi hadde det så lættis på intervjuet at vi ble sittende i 35 minutter og bare le og kjase om vær og vind.


Etter det ble jeg innlosjert på Waldorf Astoria, i ei "litta" suite i 11. etasje, med utsikt over Zoologischer Garten og resten av Berlin.

Turen ble betalt av Zalando

 

 

/Arrival at Waldorf Astoria Berlin/


/Lucky Blue Smith & me/

 

Senere på kvelden var jeg på middag på Cooks Connection med Lucky Blue, folkene fra Zalando, og modell-legende og Chanel-musen Caroline de Maigret.

Jeg satt ved siden av Caroline og ovenfor Lucky Blue, og det var hyggelig å få tilbringe kvelden med to så inspirerende motepersonligheter utenom jobb også.

 

Alt i alt var det en helt awesome tur, og hvis du vil se intervjuet kan du lese hele her.

Her er også noen bilder fra turen:

 

Instagram: @danielbratterud

 

/Dinner at Cooks Connection Berlin/


/Caroline de Maigret & me/
/Breakfast in bed Waldorf Astoria style/

 

/Guerlain Spa//Berlin view from the library at Waldorf Astoria, with Camilla Jordal, who interviewed Caroline/ 


/Berlin Wall/

//Sunglasses: Dior / Jacket Gina Tricot / Shirt: Ralph Lauren //


/Coffee Break//En route to the hotel/

//Sunglasses: Dior / Jacket Gina Tricot / Shirt: Ralph Lauren //

 

Instagram: @danielbratterud

 

John Varvatos dinner in Copenhagen

Had a blast in Copenhagen at the John Varvatos dinner. He launched his new perfume 'Dark Rebel', which was hailed by GQ as "his most badass fragrance yet". During the 7-course meal at award winning restaurant Höst we also got to try Varvatos' other scents. 'Artisan' perhaps being my personal favourite. Thank you Polhem PR Denmark for an incredible evening!

 Turen ble betalt av John Varvatos

 

All photos: Andreas Wijk 

 Instagram: @danielbratterud

Balmain x H&M in Copenhagen

Nen bilder Andreas og jeg tok med Balmain x H&M, da vi tusla rundt i København i helgen.

Du ser hvem av oss som er modell, foråzirezånn...

Takk for en fet dag!

Some pictures Andreas and I took in Balmain x H&M.

 

 Instagram: @danielbratterud

 

Location: Christiania, Copenhagen

 

Outfits:

 

Me:

Blazer: Balmain x H&M

Coat: Diesel

Jeans: Whyred

Scarf: Holzweiler

 

Andreas:


Tee: Balmain x HM

Blazer: Balmain x HM

Coat: Diesel

Trousers: Asos

Shoes: Kenzo

 

Zalando Blog Awards in Copenhagen

Et lite knippe bilder fra Zalando Nordic Blogger Awards i København.

 

 

/ With Caroline & Andreas (Photo: Victor Jones/Zalando) /(Photo: Victor Jones/Zalando)

 


/ Before the twerk began, with Awa /

Some pics from Zalando Nordic Blogger Awards 2015 in Copenhagen

 Instagram: @danielbratterud

 

Outfit:

Jacket: Balmain x H&M

Jeans: Whyred

Tee: All Saints

Shoes: H&M

Riccovero

I regi av PR-byrået Presskontakterna ble jeg invitert på middag med norske Riccovero i deres showroom, i anledning lanseringen av deres Christmas Collection, og en sniktitt på deres kommende SS16-kolleksjon. Ole Jonny Eikefjord fra restaurant Eik stod for middagen, som var selvsagt var imponerende - mannen stod tross alt bak kronprinsparets bryllupsmiddag.

Her er noen bilder av kvelden. Takker og bukker til både Riccovero og Presskontakterna for en sjukt hyggelig kveld.

 


Instagram: @danielbratterud

Slik blir trendene for gutta

Moteukene for herrene er over for denne gang, og trendene for vår og sommer 2016 er foreslått av designerne.

I år var jeg på plass i London, men moteukene fortsatte både i Paris, New York og Milano (og til en viss grad i Firenze under Pitti Uomo, som blant annet inkluderte Moschino-showet for menn)

Og det er noen trender som stikker seg ut, som vi fint kan skrive oss bak øret og huske når vi skal planlegge garderoben for SS16.

 

Semsket skinn

Semsket skinn, og da spesielt skinnjakker har vært i motebildet allerede en stund nå, men vil komme enda sterkere tilbake i 2016. Det er også verdt å merke seg at også skjorter i semsket skinn vil figurere i motebildet allerede fra høsten og utover tjueseksten.

 
Dunhill, Gieves & Hawkes, Officine Generale, Belstaff. Foto: Produsentene

 

Kortere bukser

Dressbuksa forblir minst like populær som jeans neste vår, og kan kombineres med alt fra skjorter og poloskjorter til tees, singleter og gensere.
Dette er kanskje ikke noe nytt, men buksene blir stadig kortere, og anklene skal definitivt synes fremover. Slim-varianten er den som gjelder.

 

Missoni, Burberry, Canali, Calvin Klein. Foto: Produsentene

 

Grått

Selv om det er vår og sommer vil gråtonene fra høst og vinter dominere trendbildet også de varme månedene av 2016. Ton-i-ton er måten å gjøre det på, og varier også mønstre og materialer i samme look.

 

Versace, Calvin Klein, Paul Smith. Foto: Produsentene

 

Grønt

Det samme gjelder for grønt, men da gjerne med kontrasterende farger som beige, blått, sort og mørkebrunt.

 

Prada, Burberry, Canali, Burberry. Foto: Produsentene

 

Blomstermønstre

Mønstre fortsetter også neste år, og da gjerne i Østen-inspirerte varianter à la Chinoiserie.

 

Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Valentino, Dolce & Gabbana. Foto: Produsentene

 

Bomber jackets

Bomber-jakka har kommet for å bli, og både helt enkle varianter og mønstrede versjoner er lov, i alt fra skinn og bomull til silke.

 

Dolce & Gabbana, Burberry, Canali, Versace. Foto: Produsentene

 

Slitte jeans

Distressed jeans vender også tilbake, og slitte, opprevne og lappede olabukser kommer til å figurere i butikkene neste år.

 

Calvin Klein, Philipp Plein, Dolce & Gabbana, Tiger of Sweden. Foto: Produsentene

 

Blonder

Jada... Blant annet Moschino, Gucci og Burberry viste blondeskjorter på gutta på catwalken for neste år. Mer om det i innlegget under..

 

Gucci, Burberry, Gucci, Burberry. Foto: Produsentene

 

Instagram: @danielbratterud

Feminine toner

BURBERRY PRORSUM SS16

Photo: British Fashion Council / Burberry

Jeg føler muligens at Burberry med Christopher Bailey bak roret følger litt i Guccis fotspor. I 2016 vil nemlig det britiske motehuset at menn skal gå med blonderskjorter og lange skjerf, litt sånn som Alessandro Michele for Gucci foreslo først for den kommende høsten, AW15.

Moteverdenen sperret opp øynene for den overraskende androgyne og feminine kolleksjonen Gucci serverte, noe Side2s Ingeborg Heldal også kommenterte.
Men nå ser det ut til at flere store motehus følger etter.

 

BURBERRY PRORSUM SS16

Photo: British Fashion Council / Burberry

 

GUCCI FW15

Photos: Gucci.com

London Collections Men: Nigel Cabourn SS16

Nigel Cabourn viste en kort og nautisk kolleksjon i The Army Gym i Covent Garden. Jeg rakk heldigvis en tur innom, men bildene ble så som så..

Her er et par eksempler på hvordan Cabourn vil at vi skal kjøre sjøfartsstilen neste sommer. Ser for meg at denne stilen kan passe godt på late sommerdager ved en av Norges mange kystperler.

 

Nigel Cabourn showed a nautical collection in The Army Gym in Covent Garden. Luckily I had time for a quick pop-in, but the pics don't do the collection service.

This time Cabourn showed a nautical collection perfect for the maritime style prominent in both the Norwegian and British coastal areas.

 

All photos: Daniel Bratterud

Instagram: @danielbratterud

 

London Collections Men: BERTHOLD SS16

Er det en ting jeg digger med den britiske moteuken er at det er en så enorm variasjon i stiler og merker. London har virkelig alt, og det spenner fra ærverdig og herskapelig dressmote til avant-garde og spennende innovasjon. Her er noen av mine favoritter fra BERTHOLD SS16-presentasjonen, som ligger under sistnevnte stilart. Dette er Raimund Bertholds andre kolleksjon vist på LC:M, og den moderne og tekniske kolleksjonen var inspirert av artisten Klara Lidén.

Her er noen av plaggene vi ble presentert på Berthold SS16. De hadde for øvring visningen i The Swiss Church. Virker som om kirkeshow er det nye utover de norske landegrensene også.

All photos: Daniel Bratterud

Instagram: @danielbratterud

 

If there is one thing I love about London fashion week, its its enormous variation in both brands and styles.

London really does have everything, and the fashion spans from suited stylishness with flamboyant dandies and prepped-up businessmen to avant-garde and innovative designs with technical fabrics in vivid colours. Raimund Berthold's latest collection was definitely part of the latter trend, with his technical and modern collection inspired by artist Klara Lidén.

Here are some of my favourites from the BERTHOLD SS16 collection.

 

All photos: Daniel Bratterud

Instagram: @danielbratterud
Universal Music Norway: Garden Party 2015

I går var det duket for den årlige hagefesten til Universal Music. Tross varierende vær var det god stemning og høy partyfaktor i den erverdige residensen i Oslos ambassadestrøk.

Artister, journalister og bransjefolk løfta stemningen ut i de sene nattestimer. Ingeborg og jeg gled forbi pressevegg, og glemte i stor grad selfies i cocktailrusen, så her er et par stemningsbilder.

Hører dog at Lilia ruger på noen bilder på bloggen sin. Bra kveld ble det jaggu!

Takk for laget, Universal! 

Last night was the annual garden party hosted by Universal Music Norway.

The Norwegian music industry defied the looming weather to celebrate another year in music, in Oslo's embassy area. In the whiskey mist we forgot to take selfies. But I hear rumors that Lilia might have some shots.

All in all a great evening. Thanks, Universal!

 

Update! Lillia delivers: 

Fashion Week in London - London Collections Men (LC:M) SS16

Jeg var på plass i den britiske motemetropolen for å rapportere fra guttas egen moteuke, London Collections Men (LC:M).

I løpet av de siste dagene har vi fått servert de nyeste trendene for neste sommer. Jeg landet i Oslo for et par timer siden, men mens vi venter kan dere se noen bilder fra Tiger of Sweden-visningen her:

Instagram: @danielbratterud

 

I was just in the British fashion capital to report from Men's Fashion Week, London Collections Men (LC:M) Spring Summer 2016.

These last few days we've been presented the newest trends for next year's summer season. I literally just landed in Oslo a few hours ago, so while I sort all my pictures and reports you can enjoy some front row pictures from the Tiger of Sweden SS16 show here.

   

All Photos: Daniel Bratterud

When I met Dolce

One of the most monumental episodes from Milan was when I got to meet Domenico Dolce, of whom I am a huge fan.


Ever since I was a kid, Domenico Dolce and Stefano Gabbana have been the two most inspirational designers for me, and Dolce & Gabbana was actually the reason I started doing fashion at the age of fourteen.

I have followed the duo for quite some time now, writing pieces on their journey from 1983 to this day, so to meet one of these designers who have had such an impact on me was a true honour.

We got to talk for a while about my respect and appreciation of the brand, for which he seemed genuinely grateful. We discussed collections and shows, before I headed to the amfAR galla.

All in all, a momentous event in my career.

 

Photo: Georg Frøyen Soltvedt

ECCO Leather Event

ECCO and House of Communication held a seminar on leather for selected press and buyers, followed by a workshop where we were given insight into the production of leather goods.

The Danish brand has expanded from shoes to purses, bags and other leather goods, selling high quality products all over the globe. Lead by Mikkel Jensen and Alice Topart, we got the chance to make personal bags with our own hands, in leather qualities of our choosing. All in all, interesting and nice to see the production chain, ending up with your own customized product.

 All photos: Daniel Bratterud ( www.thesilverstreets.co.uk)

Salvatore Ferragamo launch of Emozione

Salvatore Ferragamo threw his Friday Night Emotion party in Milan, where he launched his latest perfume Salvatore Ferragamo Emozione.
It was a star-studded glitz party at the old Senate palace, which was turned into a renaissance garden for the occasion, providing dramatic scenery for the exclusive soiree.
We were given a stunning performance by composer and pianist Ludovico Einaudi, who played his famous (and incredibly beautiful) piece Una Mattina. This magical solo piano concert was teamed with an astonishing 3D-projection on the palace walls, as top model Malgosia Bela slowly entered the courtyard presenting the fragrance.
Afterwards, Duran Duran daughter Amber Le Bon and ballerina Emilie Fouilloux kept the fashion party heated with their fierce DJ set running far into the late hours.
 
Salvatore Ferragamo Emozione will be in stores February 2015.
However, I was given a bottle of the fragrance which I will try to post a review of in one of the coming posts.
  
  All photos: Daniel Bratterud (www.thesilverstreets.co.uk)