hits

juni 2017

Min femte dag på båten Skattejakten.LIVE

Nesland


Torsdagen stod vi opp tidlig for å besøke en av Lofotens mest grepa damer.

Klokken 10 sharp ble vi hentet av kunstner Lill-Anita O. Svendsen som driver Galleri Nesland.

Den herlige dama bor på nevnte Nesland - en liten perle av en skjult skatt med helt fantastisk super natur. Der fikk vi oppleve den lokale floraen, den deilige kunsten hennes og til og med ei lita rypejakt. Hva skjer med at Nord-Norge har alt?Her ble jeg også utsatt for et måkeangrep. Sånn på ordentlig...

Det som skjedde var at jeg fant et måkereir, og skulle ta bilder av det... (JA, jeg vet at man aldri skal ta på verken eggene eller reirene, så jeg tok bare bilder.)

Men så kommer det en flokk måker. Og nå kødder jeg ikke. Ikke for å overdrive, men de var piiiissed og i forsvarsmodus - i flokk.

De kom som hvite torpedoer fra himmelen. Nebbet først, med drapsropene som gikk i store hyl: ka-kah, ka-kah.

Denne turen har handlet mye om at jeg skal bli trygg på dyr, men den opplevelsen der var helt J*VLIG. Jeg løp for livet nedover svabergene, måkene hakk i hæl og veivet med armene i en evighet, og var svett som F da jeg kom frem.

Lesson learned: La naturen være i fred når det gjelder.

(Btw, her fikk bildet - etter svette og tårer)

 

Etterpå lagde vi et festmåltid av dimensjoner, med lokale delikatesser:
Langstekt lammmeskank fra Lofotlam, kokt lokal-laks og en spesialitet som het Gammelsteik. Jeg blir faktisk totalt bortskjemt på smaksopplevelser her i Nord.

På vei hjem var vi trøtte og slitne, og sovna i bilen.

Så ble vi vekket til et av de vakreste synene jeg noen sinne har opplevd, nemlig Uttakleiv.

Altså, jeg er sjokkert over at slike steder faktisk finnes. Uttakleiv har alt:
Hvite sandstrender, sjøslipte steiner, idylliske sletter som strakk seg ut ifra frodige, dramatiske, majestetiske fjellvegger.

DÉT topper det meste jeg har sett.

Stay tuned, og følg med HER.

Follow me on Instagram: @danielbratterud

Min fjerde dag på båten Skattejakten.LIVE

Den store matdagen


 

Onsdagen tok vi en velfortjent rooolig morgen, og sov lenge etter lange dager fylt til randen med ville opplevelser. Vi våknet igjen i Kræmmarvika havn, som er en idyllisk plass man egentlig bare kan drømme om.

Starten av dagen gikk til å reise rundt i lokalområdet for å samle inn mat til kveldens store grillfest for lokalbefolkningen. Det var helt utrolig å se hvor gavmilde folk var med den enorme variasjonen av råvarer.Vi tok også en prat med Ingvar fra Feskarstua, som hadde enorm kunnskap om området, med en helt fantastisk fortellerevne. Der fikk vi også smake  fiskesuppe med ekte tørrfesk. Sjukt digg.

Deretter inviterte til grillfest med lokale råvarer fra blant annet Aalan Gård, Lofotlam, Fagerlia Gård, Lofotlefse, Johnsens Ferskvare, Horns Slakteri, og Coop Xtra Leknes.

Som om ikke det var nok, fikk vi sove i en ekte rorbu, som har vært en lang drøm for meg.

TAKK til Ballstad og Kræmmarvika for noen ekstremt opplevelsesrike og deilige dager.

(Jeg sitter faktisk og smiler på dekk mens jeg skriver dette.)

I morgen går turen til Nesland til et helt spesielt galleri, og jeg hører også rykter om mystiske og overveldende Uttakleiv.

Stay tuned, og følg med HER.

Follow me on Instagram: @danielbratterud

 

The Lonely Goatherd: Part Lofoten

"High on a hill was a lonely goatherd"


 

Gårdsbesøket på Aalan Gård var noe av det vakreste jeg har vært med på. Jeg er kanskje ikke den "tøffaste" blant dyr, men et eller annet skjedde på Aalan.

Jeg antar at når man finner seg selv midt i en flokk geitekillinger, så blir man solgt <3

Stay tuned, og følg med HER.

Follow me on Instagram: @danielbratterud

 

Min tredje dag på båten Skattejakten.LIVE

Det ble en røff nattseiling med hard sjø fra Reine til Ballstad, så vi fikk bare sovet noen få timer før det var opp for nye skatter.Det første vi gjorde var å besøke Sareptas hus i Ballstad, hvor Elin viste frem lokal mat, delikatesser, interiør og ikke minst et eget kunstgalleri. Vi traff også Ragnhild fra Lofoten Wool, som produserer lokal og norsk ull og fokuserer på kvalitet og gjenbruk.


Deretter møtte vi selveste Børje Møster, som ikke kan kalles noe annet enn en helt. Han har startet initiativet In The Same Boat, og har vervet et internasjonalt team som reiser langs norskekysten og plukker søppel på strender og under vann! Dette gjør han for egen regning, uten noen form for ekstern finansiering.

Jeg ble skikkelig engasjert, og det tror og forventer jeg de fleste ville blitt. Sjekk ut det han gjør her!

Etter en kjapp pust i bakken gikk ferden til Aalan Gård som lager Norges kanskje beste oster - i alle fall hvis vi skal stole på alle prisene de har vunnet.

Etter det koste jeg med purka Klara (en setning jeg aldri trodde jeg skulle skrive). Jeg fikk også lov til å gjete typ hundre geiter ned fra fjellet. Sjukt.Ble der i mange flere timer enn det vi egentlig skulle, og var ikke hjemme før på kvelden.

Her er det lyst hele døgnet, så på natta bestemte vi oss for å bestige fjellet Ballstadheia.

For et syn. Det er så mange inntrykk her at det er vanskelig å forklare. Lofoten må bare oppleves.


 

Stay tuned, og følg med HER.

Follow me on Instagram: @danielbratterud

Min andre dag på båten Skattejakten.LIVE

Andre dag, og første intervjudag, var i Reine. Igjen må jeg si: Helt magisk!

Jeg har sikkert blitt en nyklekket Nordland-entusiast nå, men fy F*** så flott det er her.

Vi starta dagen på Bringen kaffebar, som var den gamle sykestua i Reine. Der fikk vi se lokale interiørskatter og smake deres "Ondskapsfulle Sjokoladekake" på det berømte loftet deres. Anbefales så absolutt, spesielt som et stopp om du for eksempel skal gå Reinebringen.

Deretter møtte vi Sandro Della Mea på ReineAdventure, som kunne fortelle oss om noe av det enorme aktivitetstilbudet de har der oppe. Så gjorde vi et innslag fra Norges (eller verdens?) minste sportsbutikk, Lofotsportbua. Så mye fantastisk rart og rått de har her oppe.

Etter en kjapp pust i bakken tok vi turen til den sagnomsuste fiskerestauranten til Anita på Sakrisøy, Anitas Sjømat. Jeg visste ikke at det fantes så mange nordnorske delikatesser. Fiskeburgeren med laksesashimi og ferske reker anbefales på det sterkeste!

Deretter gjorde vi et intervju med fotballspilleren Mats Møller Dæhli, som har Sakrisøy som har sitt pustehull i sommerferien. Han og familien bodde i en helt fantastisk rorbu med en vill utsikt, og de delte mange av sine skjulte skatter med oss. Sjekk utsikten.

Dernest tok dagen en uventet vending, da vi plutselig fikk beskjed om at vi skulle stå på SUP, eller Stand Up Paddle. Vi ble ledet av Michael Gylseth som driver Sakrisøy Rorbuer, og som har et aktivitetstilbud man skal lete lenge etter. Jeg er som kjent ikke den største vannymfen, men har lovt å ta utfordringene på strak arm, og joina til slutt. Det pinlige resultatet kan du se her.


Etter SUP fikk vi tatt en deilig dusj, typ i en skikkelig dusj (!) før vi gikk ned til havkanten for middag på Underhuset restaurant sammen med Michael.

Vi ble plassert på et bord med havutsikt (såklart), og fikk servert en fantastisk middag bestående av alt fra hval og ørret til reker og torsk til hjemmelaget is - alt fisket og produsert lokalt.

Altså, Lofoten er en smaksopplevelse i seg selv, og jeg blir nesten like overrasket over hver bit. Lokalt er åpenbart the sh*t, har jeg ettertrykkelig lært.

For å være skikkelig nordlendinger tok vi en såkalt Lofoten-Uber. Det vil si: Vi ble kjørt over sundet i ei lita jolle, for å slappe av og lade batteriene før vi skulle seile videre til Ballstad. Men så...

Plutselig blir vi vekket av Jens midt på natta, som hamrer på døra og roper "det er spekkhoggere her!".

Cathrine og jeg bokstavelig talt kaster av oss dynene og pælmer på oss de nærmeste plaggene vi kan finne - kameraer i hånd.

Opp på dekk. Og der er de: En hel spekkhoggerfamilie.

Det er virkelig noe av det mest spektakulære jeg har vært med på. Flokken fulgte båten vår utover havet, og hoppet opp og blåste vann bak akteren. Det er noe jeg ikke hadde forventa å oppleve i det hele tatt. For et eventyr vi er på!

Nå går turen til Ballstad hvor vi skal besøke Sareptas Hus og Lofoten Wool, samt besøke Aalan Gård og ikke minst sitte i juryen i en nordnorsk kokkekonkurranse. Følg med videre HER.

 

Follow me on Instagram: @danielbratterud

Min første dag på båten Skattejakten.LIVE

Da var eventyret i gang i fantastiske Nord-Norge.

Innflyvningen til Bodø var helt vill, og jeg fikk sitte i cockpit på landingen. Har du muligheten til å oppleve Nord-Norge, så grip den! Det er så utrolig vill natur her.

Jeg møtte Cathrine og resten av crewet (produsent Rolf og båtfører Jens), og første seilturen gikk fra Bodø til Reine i Lofoten.Siden jeg kom på et senere fly ble det kveldsseilas på oss, og første dagen gikk til å akklimatisere meg.

Den første halvtimen tøffet vi rolig ut, og det var utrolig digg å bare sitte og se utover havet og horisonten. Ulikt meg å finne en sånn ro, men overraskende terapeutisk med den naturen.

Deretter ble sjøen røffere, og etter en time måtte jeg kaste inn håndkledet og legge meg nede på lugaren. Ikke at det hjalp så veldig, for jeg fikk absolutt ikke sove, men jeg kasta heldigvis ikke opp.

Der ble jeg liggende i 5 (!) timer over hard sjø, før det endelig roet seg, så vi kunne seile innover mot Reine. Å se Lofoten nærme seg med sine majestetiske fjell og verdesskjente rorbuer i midnattssol, er noe jeg aldri kommer til å glemme.


I morgen er planen å gjøre noen intervjuer og reportasjer om lokale skatter, også hører jeg noen rykter om en berømt fiskerestaurant på kvelden.

Sjukt å få være med på et sånt eventyr sammen med en av sine beste venner. Hvor heldig går det an å bli?

 

Stay tuned, og følg med HER.

Follow me on Instagram: @danielbratterud

Jeg blir programleder!

Da er det offisielt!

Jeg er den nye gjesteprogramlederen i "Skattejakten.LIVE".

Jeg er på plass i Bodø for å lage heidundranes TV sammen med Cathrine Montero Moen.

Å få lov til å lage reise-TV med bestevenninna si er vel noe man bare kan drømme om, så jeg er ydmyk og sjukt takknemlig for å få muligheten.

Håper dere følger eventyret vårt som går live fraaaaaaa NÅ!!


Stay tuned, og følg med HER.

 

Follow me on Instagram: @danielbratterud

Baileys x ItsColdBrew event Oslo

I samarbeid med kaffefirmaet ItsColdBrew inviterte Baileys til coffee workshop hvor vi lærte å lage cold brew.

Cold brew er kaldtrukket kaffe, som vil si at kaffen ikke trekkes på samme måte i kokende vann, men at den ligger kjølig i kaldt vann og trekker over lengre tid. Dette hindrer flere av de gifige produktene i kaffe fra å utvikle seg, og er også bedre for magen og fordøyelsen.

Baileys har akkurat sluppet en ny iskaffe, Baileys Iced Coffee Latte, som finnes i dagligvarebutikkene, og kjølig kaffe-Baileys smakte overraskende godt. Det var også interessant å få lov til å lage sin egen "iskaffe-Baileys" med cold brew og originalproduktet, selv om min egenkomposisjon ikke var like digg som butikkboksen.

Tusen takk til Polhem PR, Baileys og ItsColdBrew for en innholdsrik formiddag!

Alle foto: Hanne Erøy / IRO MEDIA
Follow me on Instagram: @danielbratterud

H&M loves Music 2017 / Oslo

Tradisjonen tro på Musikkens Dag i Oslo inviterte H&M til deilig middag og konsert på deres konsept H&M loves Music.

Det er et av førsommerens hyggeligste eventer, og H&M-gjengen leverer hvert år. Her er noen bilder, i stigende fuktighetsgrad.
 

TUSEN TAKK til Vibeke, Susann, Cecilie og resten av det herlige H&M Norge-teamet!

Follow me on Instagram: @danielbratterud

Vixen Summer Party 2017

Den årlige sommerfesten til Vixen er en av årets store happenings, og Vixen Queen/bff Ida klarte nok en gang å levere et herlig event.

Festen ble holdt i en gammel ambassadebolig i Oscars gate, med en bukett flotte mennesker. Heldigvis holdt været så hagefesten ble en suksess.

Takk for et nydelig samarbeidsår, Vixen - ser frem til det neste!

Alle foto: Christian Zervos

Solbriller: Carrera - Tee: Gina Tricot - Jakke: Samsøe & Samsøe - Bukser: Peak Performance - Sneakers: Lacoste

 Se alle bildene fra festen her

Follow me on Instagram: @danielbratterud

Baywatch-førpremiere

Etter Elle & il x Celine Aagaard-middagen i går, bar turen til Vika kino for førpremiere på den nye Baywatch-filmen. Ingeborg og jeg får ikke nok av 90-tallets porrige popkultur, og før vi dro ned snek vi oss inn på handikap-toalettet for et litta glamorøst kostymeskifte.

Triana stilte nemlig med badedrakter fra sin eget merke, og jeg må berømme henne for designet: Det fremhevet virkelig formene mine.

Takk til Maren the Force, United International Pictures og Nordisk Film Kino for en konge start på sommeren.


Oooog takk til Triana for en nydelig badedrakt - jeg har aldri følt meg mer sexy.

Foto: Helge Brekke / The Force:


 

Follow me on Instagram: @danielbratterud

Elle & Il x Celine Aagard dinnerI går var vi på lanseringsmiddagen for kolleksjonen Celine har gjort i samarbeid med det norske merket Elle & il, på den nye restauranten FYR.

Elle & il bruker credoet "fashionable everyday look going back to basics", noe Celine hadde tolket og utviklet på en imponerende måte.
Kolleksjonen består av anvendelige plagg til fest og hverdags, og det var spennende å se hvordan flere av plaggene kunne brukes blant annet bak frem.

Grættis til Celine-mor, og takk for en super kveld!

Foto: Marian Jade Larsen

  

Follow me on Instagram: @danielbratterud